Aktuálně 49870 nabídek práce!

Zaručená mzda 2019 - zvýšení

Do první skupiny, kde vzroste od začátku roku 2019 minimální mzda na základních 13 350 Kč měsíčně, resp. 79,80 Kč za hodinu, patří nekvalifikované práce. Jde například o běžný úklid, doručování zásilek, kontrolu příchodů a odchodů, jednoduché strojní šití nebo sběr a mytí nádobí. Z lidí pracujících ve veřejné sféře sem spadají první a druhá platová třída.

Do druhé skupiny, kde bude minimální odměna od příštího roku činit nejméně 14 740 Kč měsíčně, resp. 88,10 Kč za hodinu, patří například práce sanitářů, kopáčů, nenáročné stavební práce (opravy dlažeb na chodnících nebo vozovkách litých asfaltem), prodej tisku, cenin, tabákových výrobků, domovnické a školnické práce. Z lidí pracujících ve veřejné sféře sem spadají třetí a čtvrtá platová třída.

Do třetí skupiny se zaručenou mzdou pro rok 2019 ve výši 16 280 Kč měsíčně, resp. 97,30 Kč za hodinu, patří například práce strojvedoucích metra, ošetřovatelů, pokladních manipulujících s hotovostí, spadá sem složitější klempířina, odborné holičství a kadeřnictví, nabídka a samostatný prodej zboží, výroba a výdej běžných teplých jídel. Z lidí pracujících ve veřejné sféře sem spadají pátá a šestá platová třída.

Do čtvrté skupiny s novou zaručenou mzdou 17 970 Kč měsíčně, resp. 107,40 Kč za hodinu, jsou odměňovány například zdravotní sestry, porodní asistentky a zdravotničtí záchranáři pod odborným dohledem. Dále strojvedoucí na vedlejších železničních tratích, krejčí za obleky modelové a zakázkové výroby, instalatéři a topenáři (složitější práce), opraváři vozidel (s prováděním diagnostiky). Z lidí pracujících ve veřejné sféře sem spadají sedmá a osmá platová třída.

Do páté skupiny, kde se zaručená mzda zvýší na 19 850 Kč měsíčně, resp. 118,60 Kč za hodinu, patří například řidiči linkových autobusů, zdravotní sestry, porodní asistentky a záchranáři bez odborného dohledu. Také sem spadají běžní IT správci, zajišťování mzdové a personální agendy, vedení účetnictví a sestavování rozpočtů, vytváření a testování aplikací nebo vzdělávání dětí předškolního věku. Z lidí pracujících ve veřejné sféře sem spadají devátá a desátá platová třída.

Do šesté skupiny se zaručenou mzdou od roku 2019 ve výši 21 900 Kč měsíčně, resp. 130,90 Kč za hodinu, patří činnosti jako správa systému výpočetní techniky, zajišťování obchodní činnosti, organizace prodeje, tvorba návrhů cen nebo tvorba přípravné dokumentace a projektů technicky náročných staveb. Z lidí pracujících ve veřejné sféře sem spadají jedenáctá a dvanáctá platová třída.

V sedmé skupině se zaručenou mzdou od roku 2019 ve výši 24 180 Kč měsíčně, resp. 144,50 Kč za hodinu, jsou profese jako lékař, zubař, farmaceut, tvůrce marketingových strategií a prognóz nebo vyučující studentů či absolventů vysokých škol. Z lidí pracujících ve veřejné sféře sem spadají třináctá a čtrnáctá platová třída.

V poslední osmé skupině, kde bude zaručená mzda nově ve výši 26 700 Kč měsíčně, resp. 159,60 Kč za hodinu, najdete například tvůrčí systémové práce, plánování podnikatelské obchodní a finanční strategie nebo operace na finančním a kapitálovém trhu. Z lidí pracujících ve veřejné sféře sem spadají patnáctá a šestnáctá platová třída.